Back to All Events

Breathe-Move-Connect: An Introductory Workshop

  • Serenity House Agathonos Nicosia, Nicosia Cyprus (map)

Breathe-Move-Connect: Μια εισαγωγή στις τεχνικές Breathing Awakening και τη μέθοδο GYROKINESIS®

Αναπνοή και κίνηση είναι δύο πανίσχυρα εργαλεία. Η αναπνοή είναι ζωή. Είναι η βασική ουσία και το πρωταρχικό εργαλείο της ύπαρξής μας. Και κίνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο η ύπαρξη εκδηλώνεται μέσα στον τρισδιάστατο κόσμο της ύλης. Στην αρχαιότητα, η ΠΝΟΗ συνδεόταν με τη διαδικασία κατά την οποία η Ψυχή εισέρχεται στο σώμα και του δίνει ζωή. Η ανα-πνοή διατηρεί αυτή τη σύνδεση της ψυχής με τη ζωή και επαναλαμβάνει την ενθύμιση αυτής της ιερής διαδικασίας. Όταν εστιάσουμε στην αναπνοή, ανακαλύπτουμε τη βαθύτερη εσωτερική κίνηση και τη δυναμική που αυτή δίνει στο σώμα. Διευρύνοντας αυτή την κίνηση συνειδητά και με πρόθεση, επιτρέπουμε στο σώμα να εκφράσει αυτό που υπάρχει βαθειά μέσα στην ψυχή μας. Τότε η κίνηση γίνεται θεραπεία, γίνεται χάρη, γίνεται χαρά. Βαθαίνοντας την αίσθησή μας στη ρυθμική κίνηση της αναπνοής και του σώματος, επιτρέπουμε την απρόσκοπτη ροή της ζωτικής μας ενέργειας, την οποία μπορούμε να διοχετεύσουμε για να κάνουμε ένα εσωτερικό διαλογιστικό ταξίδι στον πυρήνα της ύπαρξης μας, στο ένα ακίνητο σημείο μέσα στην αέναη κίνηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ WORKSHOP
Το εργαστήρι Breathe-Move-Connect απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε άτομα με σχετική εμπειρία στην κίνηση και τις αναπνοές. Βασίζεται πάνω σε τεχνικές αναπνοής με ρίζες στο σαμανισμό και την Πραναγιάμα, και τη σύγχρονη κινησιολογική μέθοδο Gyrokinesis, η οποία συνδυάζει αξίες και ποιότητες της γιόγκα, του Tai Chi, της κολύμβησης, της γυμναστικής και του χορού. Οι τεχνικές είναι απλές και εύκολες για όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, και υποστηρίζονται από εξειδικευμένη ρυθμική μουσική.

Το εργαστήρι θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα, στο Serenity House - Holistic Wellness Center, στη Λευκωσία.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
Ένα μπουκαλάκι νερό, άδειο στομάχι (πάρτε το πρωινό σας τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα) και άνετα ρούχα.
Οι αναπνευστικές ασκήσεις θα γίνουν σε ξαπλωτή ή/και καθιστή θέση. Υπάρχουν διαθέσιμα στρωματάκια, αλλά μπορείτε να φέρετε το δικό σας εάν θέλετε να αισθάνεστε πιο άνετα καθώς και ένα μαξιλάρι για το κεφάλι σας, αν το χρειάζεστε. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία να ξαπλώσετε στην πλάτη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρτε κάποιο μαξιλαράκι για να βάλετε κάτω από τα πόδια σας. Μπορείτε επίσης να φέρετε μάσκα ύπνου ή κάποιο μαντήλι για να καλύψετε τα μάτια σας.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Για λεπτομέρειες σχετικά με το εργαστήριο επικοινωνήστε με τον Γεράσιμο στο 96596101.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με την Ιάνθη στο 99388441.

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΚΟΣ είναι εκπαιδευτής αναπνευστικών και κινησιολογικών τεχνικών διαφόρων παραδόσεων καθώς και της νεότερης μεθόδου Gyrokinesis. Ασχολείται με το Σαμανισμό από πολύ νεαρή ηλικία και έχει λάβει μυήσεις σε διάφορα συστήματα από όλο τον κόσμο, ενώ θεωρεί εξίσου σημαντικές τις βιωματικές εμπειρίες που είχε κατά την 5χρονη παραμονή του σε απομονωμένο βουνό της Πελοποννήσου, χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό, με κύρια ασχολία τη μελισσοκομία. Παραμένει μαθητής και ασκητής της αρμονικής και δυναμικής κίνησης του σώματος, του διαλογισμού και της αναπνοής.